Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśmienita przekąska z ciasta francuskiego ,którą możesz serwować gorącą lub zimną.Zapraszam na film.
Szpinak przygotować wg. przepisu na opakowaniu,czyli podsmażyć na patelni kilka minut, przełożyć na większy talerz i ostudzić.Włączyc piekarnik na 200 stopni funkcja ,góra,dół. Ciasto francuskie rozwinąć lekko przewałkować na ciasto położyż szpinak ostudzony.Zostawić jeden centymetr od brzegów .Z kełbasy ściągnąć flaczek. Kiełbasę rozłożyć równomiernie robiąc jednakowe odstępy.tak aby wzdłuż bylo 4 rzędy a w szerz 5 rzędów.Przykryć drugim ciastem francuskim lekko rozałkowanym.Teraz nożem przeciąć tak jak są rzędy wzdłuż i szerz.Przełozyć na blaszkę razem z paierem od ciasta francuskiego. Jajko roztrzepać z 2 łyżkami mleka ,pozmarować ciasto ,pozypać makiem. Jeśli nie masz maku posyp sezamem lub czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,góra dół na środkową półkę na 25 do 30 minut. Pamiętaj każdy piekarnik pecze inaczej. Ja piekłam 200 stopni 30 minut.
Takie przekąski są serwowane ciepłe lub zimne. Idealnie sprawdzą sie na kazdej imprezie.
.
Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na inne przepisy oraz na mój kanał na Youtube.
Buon Appetito!
Bardzo szybkie do przygotowania faworki z ciasta francuskiego, pieczone w pie...
Odsłon: 1208
Szybki sposób na coś słodkiego dla dzieci i niespodziewanych gości
Odsłon: 6311
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 30
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 71
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 30
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 71
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Szpinak przygotować wg. przepisu na opakowaniu,czyli podsmażyć na patelni kilka minut, przełożyć na większy talerz i ostudzić.Włączyc piekarnik na 200 stopni funkcja ,góra,dół. Ciasto francuskie rozwinąć lekko przewałkować na ciasto położyż szpinak ostudzony.Zostawić jeden centymetr od brzegów .Z kełbasy ściągnąć flaczek. Kiełbasę rozłożyć równomiernie robiąc jednakowe odstępy.tak aby wzdłuż bylo 4 rzędy a w szerz 5 rzędów.Przykryć drugim ciastem francuskim lekko rozałkowanym.Teraz nożem przeciąć tak jak są rzędy wzdłuż i szerz.Przełozyć na blaszkę razem z paierem od ciasta francuskiego. Jajko roztrzepać z 2 łyżkami mleka ,pozmarować ciasto ,pozypać makiem. Jeśli nie masz maku posyp sezamem lub czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,góra dół na środkową półkę na 25 do 30 minut. Pamiętaj każdy piekarnik pecze inaczej. Ja piekłam 200 stopni 30 minut. Takie przekąski są serwowane ciepłe lub zimne. Idealnie sprawdzą sie na kazdej imprezie. . Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na inne przepisy oraz na mój kanał na Youtube. Buon Appetito!
Przepisy Przekąski
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Przekąski
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Frytki z dyni
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 30