Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśmienita przekąska z ciasta francuskiego ,którą możesz serwować gorącą lub zimną, idealna na każdą imprezę oraz na Sylwestra. Zapraszam na film.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Szpinak przygotować wg. przepisu na opakowaniu,czyli podsmażyć na patelni kilka minut, przełożyć na większy talerz i ostudzić.Włączyc piekarnik na 200 stopni funkcja ,góra,dół. Ciasto francuskie rozwinąć lekko przewałkować na ciasto położyż szpinak ostudzony.Zostawić jeden centymetr od brzegów .Z kełbasy ściągnąć flaczek. Kiełbasę rozłożyć równomiernie robiąc jednakowe odstępy.tak aby wzdłuż bylo 4 rzędy a w szerz 5 rzędów.Przykryć drugim ciastem francuskim lekko rozałkowanym.Teraz nożem przeciąć tak jak są rzędy wzdłuż i szerz.Przełozyć na blaszkę razem z paierem od ciasta francuskiego. Jajko roztrzepać z 2 łyżkami mleka ,pozmarować ciasto ,pozypać makiem. Jeśli nie masz maku posyp sezamem lub czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,góra dół na środkową półkę na 25 do 30 minut. Pamiętaj każdy piekarnik pecze inaczej. Ja piekłam 200 stopni 30 minut. Takie przekąski są serwowane ciepłe lub zimne. Idealnie sprawdzą sie na kazdej imprezie. . Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na inne przepisy oraz na mój kanał na Youtube. Buon Appetito!