Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z dwóch składników, czyli zawijańce z ciasta francuskiego w wersji na słodko z kremem czekoladowo-orzechowym. Prosto, szybko i smacznie. Sprawdzą się na co dzień, jako słodki dodatek do kawy, jak i od święta podczas spotkań ze znajomymi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej powierzchni rozprowadź cienką warstwę kremu czekoladowego. Ciasto z kremem podziel na paski o grubości około 2 cm. Każdy pasek zwiń w spiralę.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Zawijasy z ciasta francuskiego przełóż na blaszkę. Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj zawijasy.
Zawijańce z ciasta francuskiego piecz przez około 12 minut (do zarumienienia).