Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska z dwóch składników, czyli zawijańce z ciasta francuskiego w wersji na słodko z kremem czekoladowo-orzechowym. Prosto, szybko i smacznie. Sprawdzą się na co dzień, jako słodki dodatek do kawy, jak i od święta podczas spotkań ze znajomymi.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 940
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1100
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2835
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 940
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1100
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2835
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej powierzchni rozprowadź cienką warstwę kremu czekoladowego. Ciasto z kremem podziel na paski o grubości około 2 cm. Każdy pasek zwiń w spiralę.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Zawijasy z ciasta francuskiego przełóż na blaszkę. Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj zawijasy.
Zawijańce z ciasta francuskiego piecz przez około 12 minut (do zarumienienia).