Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, ziemniaczane kulki do obiadu to świetny patent na wykorzystanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Cudownie chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Doskonale współgrają z pieczonym mięsem i lekką surówką. Kulki ziemniaczane można podawać również w formie ciepłej przekąski z ulubionymi sosami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3583
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3858
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3583
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3858
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do sprasowanych ziemniaków wbij jedno całe jajko, dodaj skrobię ziemniaczaną i mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Z ziemniaczanego ciasta formuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Ziemniaczane kulki smaż na głębokim, rozgrzanym oleju na średniej mocy palnika z dwóch stron na złoty kolor.