Do góry

Przetwory Przepis na:

DŻEM JABŁKOWY

DŻEM JABŁKOWY

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18355

Dodano:

Odsłon: 35431

Super dodatek do naleśników, ciasta i kanapek.

Składniki

  • jabłka (najlepiej antonówki lub mekintosze)
  • cukier (jeżeli jabłka są słodkie, dac mniej cukru), 1kg/1kg jabłek
  • cynamon, goździki (jeśli ktoś lubi)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych gotowac na wolnym ogniu do całkowitego rozgotowania (jeśli ktoś lubi, to mogą pozostac niewielkie kawałki). By się nie przypaliły, dno zakryc wodą.

  2. Gorący dżem nakładac do słoików i mocno zakręcic. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń