Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest na dżem z zielonej cukinii. Z żółtej cukinii robimy analogicznie, tylko zamiast galaretki agrestowej dajemy pomarańczową.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 917
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 117
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2906
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 917
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 117
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2906
Składniki
Cukinię pokroiłem w drobną kostkę (razem ze skórką). Przesypałem do garnka i zagotowałem. Można podlać 2 łyżkami wody na początek. Dusiłem około pół godziny, a następnie zblendowałem. Dosypałem cukier, kwasek oraz galaretkę i ponownie gotowałem około pół godziny. Chodzi o to by odparować jak największą ilość wody - a cukinia jest bardzo mokra :).
Jeszcze gorącą cukinię przełożyłem do słoiczków i pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.