Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest na dżem z zielonej cukinii. Z żółtej cukinii robimy analogicznie, tylko zamiast galaretki agrestowej dajemy pomarańczową.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 824
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 824
Składniki
Cukinię pokroiłem w drobną kostkę (razem ze skórką). Przesypałem do garnka i zagotowałem. Można podlać 2 łyżkami wody na początek. Dusiłem około pół godziny, a następnie zblendowałem. Dosypałem cukier, kwasek oraz galaretkę i ponownie gotowałem około pół godziny. Chodzi o to by odparować jak największą ilość wody - a cukinia jest bardzo mokra :).
Jeszcze gorącą cukinię przełożyłem do słoiczków i pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.