Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do ciast, deserów lub nawet same prosto ze słoiczka ;p
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23022
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23022
Składniki
Jeżyny myjemy i wkładamy do słoików.Ja kładę warstwę jeżyn i łyżkę cukru i znowu jeżyny i cukier i jeżyny tak by było 3/4 słoiczka.Można dać więcej cukru w zależności od kwaśnośći owoców i upodobania.Na koniec daję po 2 łyżki wody do każdego słoiczka. Pasteryzuję jakieś 20 minut.