Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sposób na zdrowe smarowidło do bułeczki. Bez ulepszaczy i innych niepotrzebnych dodatków. Warto mieć takie „magiczne słoiczki” w swojej spiżarce, ja ją uwielbiam solo, ale również nadaje się do przekładania ciast.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 740
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 914
Składniki
Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki, wkładamy do garnka z grubym dnem, zasypujemy cukrem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jak powidła 3 -4 godziny, często mieszając, ponieważ mają tendencję do przypalania.
Po upływie tego czasu, dodajemy cukier z wanilią, połamaną czekoladę oraz kakao.
Całość gotujemy jeszcze 20 minut-nutella ma mieć gęstą konsystencję, gotową przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy, okręcamy w gruby koc, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego!