Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sposób na zdrowe smarowidło do bułeczki. Bez ulepszaczy i innych niepotrzebnych dodatków. Warto mieć takie „magiczne słoiczki” w swojej spiżarce, ja ją uwielbiam solo, ale również nadaje się do przekładania ciast.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 137
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1172
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 466
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 137
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1172
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 466
Składniki
Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki, wkładamy do garnka z grubym dnem, zasypujemy cukrem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jak powidła 3 -4 godziny, często mieszając, ponieważ mają tendencję do przypalania.
Po upływie tego czasu, dodajemy cukier z wanilią, połamaną czekoladę oraz kakao.
Całość gotujemy jeszcze 20 minut-nutella ma mieć gęstą konsystencję, gotową przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy, okręcamy w gruby koc, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego!