Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoc pigwowca czyli nasza polska cytryna. Owoce te zawierają bardzo dużo witaminy C, soli mineralnych, a także kwasów organicznych. Choć ten owoc na surowo jest niesmaczny to po przetworzeniu robi się bardzo pyszny, u nas idealny jako syrop do herbaty lub lemoniady.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 365
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 365
Składniki
Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy.
Pigwowca ścieramy ze skórką na tarce o grubych oczkach do ogryzka (uważamy na pestki bo są trujące). Do startych owoców dodajemy cukier.
Dokładnie mieszamy i przekładamy do małych słoiczków.
Słoiczki zakręcamy i pasteryzujemy tak około 15 minut po zagotowaniu się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracam do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD