Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z młodych pędów sosny warto mieć pod ręką, gdy jest okres przeziębień.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
Pędy sosny należy wymyć pod bieżącą wodą. Pokroić na mniejsze kawałki. Ubić drewnianym tłuczkiem, aby puściły sok. W słoiku układamy pędy na szerokość czterech cm. Posypujemy czterema łyżkami cukru. Czynność tą powtarzamy wielokrotnie. Na koniec można wlać odrobinę wody. Słoiki odstawiamy w nasłonecznione miejsce, najlepiej na parapet, na okres czterech tygodni. W tym okresie dobrze jest mniej więcej co drugi dzień ubić zawartość słoika drewnianym tłuczkiem. Przyspieszy to proces pozyskiwania soku. Po czterech tygodniach gotowy syrop przelewanych do wyparzonych suchych słoiczków lub buteleczek. Smacznego