Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Insalata caprese to doskonaly przysmak, ale kiedys tez moze sie znudzic. Dla tych, którzy jednak przepadaja za polaczeniem mozzarelli z pomidorami przygotowalam troche inna wersje. z mini kulkami mozzarelli, z pomidorowymi gnocchi i rukola zamiast bazylii. Karmelizowane truskawki, ocet balsamiczny i aromatyczny pieprz podkreslaja niespotykany i doskonaly smak tej potrawy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i przepuszczamy przez maszynke. Dodajemy do nich make, kasze i stopione maslo, a nastepnie odcedzone i drobno posiekane pomidory, przecier pomidorowy, zóltka i doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy odrobine oliwy i wyrabiamy ciasto z którego robimy walki o srednicy ok. 1,5 cm. Kroimy plastry i formujemy z nich gnocchi. Gotujemy tak dlugo, az wyplyna na wierzch.
W tym czasie przygotowujemy liscie rukoli, truskawki krótko karmelizujemy, az wciagna swój sok, z mozzarelli formujemy male kulki. Ugotowane gnocchi smazymy krótko w odrobinie oliwy i dodajemy do salaty.
Salate skrapiamy octem balsamicznym i doprawiamy grubo zmielonym pieprzem.