Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie górskich wędrówek
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5022
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328027
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5022
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328027
Składniki
1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny. Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki. Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni. Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor. Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.