Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pieczonym oscypkiem

Sałatka z pieczonym oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1014

Dodano:

Odsłon: 8279

Wspomnienie górskich wędrówek

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z pieczonym oscypkiem

Przygotowanie

  1. 1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny.

    Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki.

    Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni.

    Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.

    Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 sierpnia 2013 ja poproszę oscypka i bagietkę ,wspaniałości taki oscypek,pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń