Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie górskich wędrówek
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21794
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 449
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21794
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 449
Składniki
1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny. Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki. Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni. Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor. Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.