Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie górskich wędrówek
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13267
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 465
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13267
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 465
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Składniki
1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny. Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki. Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni. Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor. Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.