Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7955
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 93
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2144
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 648
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7955
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 93
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2144
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 648
Składniki
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na patelni na rumiano
cebulę obieramy i drobno siekamy, szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
na wytopionym boczku szklimy cebulę, dodajemy szparagi i smażymy ok 7-10 minut, aż zmiękną, po czym wyjmujemy klika główek do dekoracji
jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na szparagi i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, no i gotowe, smacznego ;-)