Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 335
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3920
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 335
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3920
Składniki
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na patelni na rumiano
cebulę obieramy i drobno siekamy, szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
na wytopionym boczku szklimy cebulę, dodajemy szparagi i smażymy ok 7-10 minut, aż zmiękną, po czym wyjmujemy klika główek do dekoracji
jajka wbijamy do miseczki, solimy i ubijamy widelcem na gładką masę, wlewamy na szparagi i smażymy na małym ogniu, często mieszając, aż się zetną do ulubionej gęstości, no i gotowe, smacznego ;-)