Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet Waldorfa.

Omlet Waldorfa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15365

Dodano:

Odsłon: 1342

Super aromatyczny omlet.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Orzechy włoskie posiekać drobno, jabłka drobno pokroić lub zetrzeć razem z selerem i wymieszać z orzechami. Dodać jaja roztrzepane ze śmietaną i wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć omlet powoli nie mieszając. Gdy omlet podsmaży się od spodu zwinąć łopatką oba brzegi do środka lub delikatnie przerzucić na drugą stronę.
    Druga wersja omletu:
    Ugotowany seler, jabłko, orzechy i śmietanę wymieszać podsmażyć z przyprawami i wyłożyć farsz na podsmażony omlet, zwinąć brzegi do środka i ułożyć na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

terwol 26 marca 2017 doskonaly pomysl, dotychczas znalam tylko salatke Waldorf.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń