Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10142
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9204
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6561
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10142
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9204
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6561
Składniki
Wykonanie: Orzechy włoskie posiekać drobno, jabłka drobno pokroić lub zetrzeć razem z selerem i wymieszać z orzechami. Dodać jaja roztrzepane ze śmietaną i wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć omlet powoli nie mieszając. Gdy omlet podsmaży się od spodu zwinąć łopatką oba brzegi do środka lub delikatnie przerzucić na drugą stronę. Druga wersja omletu: Ugotowany seler, jabłko, orzechy i śmietanę wymieszać podsmażyć z przyprawami i wyłożyć farsz na podsmażony omlet, zwinąć brzegi do środka i ułożyć na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.