Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Wykonanie: Orzechy włoskie posiekać drobno, jabłka drobno pokroić lub zetrzeć razem z selerem i wymieszać z orzechami. Dodać jaja roztrzepane ze śmietaną i wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć omlet powoli nie mieszając. Gdy omlet podsmaży się od spodu zwinąć łopatką oba brzegi do środka lub delikatnie przerzucić na drugą stronę. Druga wersja omletu: Ugotowany seler, jabłko, orzechy i śmietanę wymieszać podsmażyć z przyprawami i wyłożyć farsz na podsmażony omlet, zwinąć brzegi do środka i ułożyć na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.