Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13271
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13271
Składniki
Wykonanie: Orzechy włoskie posiekać drobno, jabłka drobno pokroić lub zetrzeć razem z selerem i wymieszać z orzechami. Dodać jaja roztrzepane ze śmietaną i wlać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć omlet powoli nie mieszając. Gdy omlet podsmaży się od spodu zwinąć łopatką oba brzegi do środka lub delikatnie przerzucić na drugą stronę. Druga wersja omletu: Ugotowany seler, jabłko, orzechy i śmietanę wymieszać podsmażyć z przyprawami i wyłożyć farsz na podsmażony omlet, zwinąć brzegi do środka i ułożyć na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.