Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Do garnka wlej 2 litry wody wsyp marynaty i zagotuj. Kiedy ostygnie, włóż mięso. Odstaw na dobę w chłodnym miejscu.
Połącz w miseczce sól, pieprz, wegetę, paprykę, majeranek, przyprawę. Wyjmij mięso z marynaty, natrzyj mieszanką.
Włóż szynkę do rękawa piekarniczego. Obłóż plasterkami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
Rozetnij rękaw i pozostaw szynkę jeszcze na 20 minut przy wyłączonym piekarniku. Podaj z ziemniakami z wody oraz sosem chrzanowym: zimnym lub gorącym.
Porcje 20, 100 min, cena 1,20 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Bella Relaks