Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka nada się i do obiadu z ulubionymi dodatkami, jak i jako wędlina na kanapki.
Miska, naczynie żaroodporne, folia spożywcza.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 627
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 627
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Składniki
Cebulę i czosnek obrałam i pokroiłam niezbyt drobno. Do miski przelałam 1,5 litra wody i dodałam do niej 3 łyżki soli, pokrojoną cebulę z czosnkiem, ziele angielskie, liście laurowe i dużo rozmarynu. Wszystko zamieszałam i do wody z dodatkami włożyłam kawałek szynki. Zafoliowałam miskę, w folii widelcem zrobiłam trochę dziurek, żeby mi to nie podkisnęło i odstawiłam ją do lodówki. Trzymałam mięso w zalewie przez dwa dni. Po upływie dwóch dni wyjęłam mięso z wody z dodatkami i osuszyłam je. Do miski wlałam 4 łyżki oleju i 5 łyżek wody. Dosypałam do oleju z wodą łyżeczkę soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, sporo czosnku granulowanego i staropolskiego oraz 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki. Natarłam mięso przygotowaną marynatą. Piekłam szynkę w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temperaturze 200 stopni, następnie zmniejszyłam temperaturę do 150 stopni i piekłam mięso przez jeszcze 1,5 godziny.