Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry domowy wyrób, bez wędzenia i cudowania. Stary, dobry, domowy przepis dla każdego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy .papierowym ręcznikiem lub na kratce.Nadmiar mięsa wykrawamy, żeby został nam ładny kawałek. Pozostałe mięso kroimy w kostkę i robimy gulasz, dla uformowania przewiązujemy sznurkiem lub nie i przygotowujemy przyprawy peklujące. Na 1 kg: łyżka soli peklującej, łyżka soli, dwie łyżki cukru, czosnek, pieprz i papryka. Mięso nacieramy solą, cukrem, czosnkiem i papryka z pieprzem, można dodać zmielone ziele i liść. Przyprawione wstawiamy na trzy doby do lodówki. Co 12 godzin przekładamy na drugą stronę i pozbywamy się soków, które się pojawią.Po peklowaniu na sucho, czas na dalszą obróbkę w garnku gotujemy wodę i.po zagotowaniu wkładamy zapeklowany kawałek, na 10 min do sparzenia. Po 10 minutach zdejmujemy garnek z kuchenki schab zostawiamy we wrzątku, studzimy całkowicie i następnie ponownie parzymy na średnim ogniu do czasu 10 minut od zagotowania i znowu studzimy. Schłodzony schab osuszamy wieszając na kiju 1 godzinę lub w piekarniku na kratce 50 st.C, z włączonym termoobiegiem i uchyloną klapą/ 30 minut.,Potem chowamy do lodówki na 12 godzin i już !