Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab nadziewany śliwkami i orzechami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Śliwki mocz godzinę w wodzie lub czerwonym winie. Orzechy posiekaj, wymieszaj ze śliwkami. Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i kminkiem. Wstaw na noc do lodówki. Włóż do wrzątku, gotuj 5 minut.
Mięso wyjmij, oprósz solą i pieprzem. Ostrym nożem zrób otwór przez całą długość. Napełnij farszem. Mocno zwiąż bawełnianą nicią. Mięso ułóż w formie, posyp wiórkami masła.
Piecz ok. 90 min w 180°C, podlewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie