Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, soczysty schab ze słodką miodową nutą... Idealnie nadaje się na kanapki, przekąskę przy rodzinnych spotkaniach lub nawet jako pyszny obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Obraną cebulę pokrój na cienkie plastry.
Dokładnie wyszorowane cytryny pokrój na cienkie plastry.
Umyty i bardzo dokładnie osuszony schab natrzyj solą i olejem.
Naczynie wyłóż połową cytryn i cebuli, skrop olejem. Połóż na niej mięso, obłóż pozostałą częścią cebuli i cytryny. Przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Musztardę wymieszaj z miodem.
Mięso wyjmij z marynaty (nie będzie już potrzebna) i dopraw pieprzem, a następnie natrzyj ze wszystkich stron musztardą z miodem.
Na patelni mocno rozgrzej olej i włóż schab- obsmaż krótko z każdej strony do lekkiego zarumienienia.
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Przykryj folią aluminiową.
Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw przez co najmniej 10 minut pod przykryciem. !!Smacznego!! :)