Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab po warszawsku"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 25090
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9594
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4114
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 777
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 25090
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9594
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4114
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 777
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Składniki
85 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis na 10 porcji.
Mięso opłukuję i osuszam. Nacieram przyprawą staropolską, solą, czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawiam na noc w lodówce.
Na drugi dzień mięso piekę w rękawie do pieczenia (około 1 godziny – zależy od grubości mięsa), studzę. Schab kroję w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze nacinam głęboką kieszonkę.
Gotuję na twardo jajka kroję w kostkę, dodaję chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz. Kieszonki schabu nadziewam pastą jajeczną. Natkę pietruszki siekam i posypuję nią farsz.
Pyszny schab faszerowany jajkami i chrzanem zawsze jest w naszym domu na Wielkanoc. Ewelina Strząbała z BrzechowaŹródło: Kobieta i życie