Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab po warszawsku"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16437
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16437
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Składniki
85 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis na 10 porcji.
Mięso opłukuję i osuszam. Nacieram przyprawą staropolską, solą, czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawiam na noc w lodówce.
Na drugi dzień mięso piekę w rękawie do pieczenia (około 1 godziny – zależy od grubości mięsa), studzę. Schab kroję w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze nacinam głęboką kieszonkę.
Gotuję na twardo jajka kroję w kostkę, dodaję chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz. Kieszonki schabu nadziewam pastą jajeczną. Natkę pietruszki siekam i posypuję nią farsz.
Pyszny schab faszerowany jajkami i chrzanem zawsze jest w naszym domu na Wielkanoc. Ewelina Strząbała z BrzechowaŹródło: Kobieta i życie