Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab po warszawsku"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1283
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1283
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
85 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis na 10 porcji.
Mięso opłukuję i osuszam. Nacieram przyprawą staropolską, solą, czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawiam na noc w lodówce.
Na drugi dzień mięso piekę w rękawie do pieczenia (około 1 godziny – zależy od grubości mięsa), studzę. Schab kroję w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze nacinam głęboką kieszonkę.
Gotuję na twardo jajka kroję w kostkę, dodaję chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz. Kieszonki schabu nadziewam pastą jajeczną. Natkę pietruszki siekam i posypuję nią farsz.
Pyszny schab faszerowany jajkami i chrzanem zawsze jest w naszym domu na Wielkanoc. Ewelina Strząbała z BrzechowaŹródło: Kobieta i życie