Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysta szynka w boczku"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
marynaty dokładnie mieszam w misce (można je zmiksować w blenderze). Wkładam do niej szynkę i obtaczam ją w marynacie z każdej strony. Zostawiam na noc pod przykryciem w lodówce lub chłodnym miejscu.
Następnego dnia kroję boczek w cienkie plastry i obkładam nim mięso (szczelnie). Do rękawa do pieczenia wkładam pokrojoną w piórka cebulę, obrany czosnek, liście laurowe i obłożoną boczkiem szynkę.
Końce rękawa związuję, wkładam wraz z mięsem do naczynia żaroodpornego i piekę godz. w temp. 180°C. Mięso studzę w rękawie.
75 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-14 porcjeŹródło: Kobieta i życie