Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny i rozgrzewający barszczyk do picia solo lub do podania z wieloma dodatkami
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24341
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8920
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24341
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8920
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 714
Składniki
Buraki starannie wyszorować, zalać wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości około 90 min. Następnie buraki lekko wystudzić i jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do emaliowanego garnka i zalać rosołem lub wywarem z warzyw, dodać przyprawy korzenne, grzybygoździki, Sól, dżem lub sok porzeczkowy i mieszając zagotować kilka razy. Odstawić z ogniami dodać sok lub kwasek cytrynowy. Doprawiony do smaku barszcz odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce, nie przecedzać gdyż wraz z burakami utrzymuje intensywny kolor. Przed poďqniem należy barszcz podgrzać, ale nie gotować. Barszcz podaję się w filiżankach z różnego rodzaju pasztecikami lub dodatkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!