Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny i rozgrzewający barszczyk do picia solo lub do podania z wieloma dodatkami
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1862
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1862
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2139
Składniki
Buraki starannie wyszorować, zalać wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości około 90 min. Następnie buraki lekko wystudzić i jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do emaliowanego garnka i zalać rosołem lub wywarem z warzyw, dodać przyprawy korzenne, grzybygoździki, Sól, dżem lub sok porzeczkowy i mieszając zagotować kilka razy. Odstawić z ogniami dodać sok lub kwasek cytrynowy. Doprawiony do smaku barszcz odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce, nie przecedzać gdyż wraz z burakami utrzymuje intensywny kolor. Przed poďqniem należy barszcz podgrzać, ale nie gotować. Barszcz podaję się w filiżankach z różnego rodzaju pasztecikami lub dodatkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!