Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny i rozgrzewający barszczyk do picia solo lub do podania z wieloma dodatkami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11289
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Buraki starannie wyszorować, zalać wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości około 90 min. Następnie buraki lekko wystudzić i jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do emaliowanego garnka i zalać rosołem lub wywarem z warzyw, dodać przyprawy korzenne, grzybygoździki, Sól, dżem lub sok porzeczkowy i mieszając zagotować kilka razy. Odstawić z ogniami dodać sok lub kwasek cytrynowy. Doprawiony do smaku barszcz odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce, nie przecedzać gdyż wraz z burakami utrzymuje intensywny kolor. Przed poďqniem należy barszcz podgrzać, ale nie gotować. Barszcz podaję się w filiżankach z różnego rodzaju pasztecikami lub dodatkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!