Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny i rozgrzewający barszczyk do picia solo lub do podania z wieloma dodatkami
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6890
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 493
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6890
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 493
Składniki
Buraki starannie wyszorować, zalać wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości około 90 min. Następnie buraki lekko wystudzić i jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do emaliowanego garnka i zalać rosołem lub wywarem z warzyw, dodać przyprawy korzenne, grzybygoździki, Sól, dżem lub sok porzeczkowy i mieszając zagotować kilka razy. Odstawić z ogniami dodać sok lub kwasek cytrynowy. Doprawiony do smaku barszcz odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce, nie przecedzać gdyż wraz z burakami utrzymuje intensywny kolor. Przed poďqniem należy barszcz podgrzać, ale nie gotować. Barszcz podaję się w filiżankach z różnego rodzaju pasztecikami lub dodatkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!