Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny i rozgrzewający barszczyk do picia solo lub do podania z wieloma dodatkami
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9953
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1753
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9953
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1753
Składniki
Buraki starannie wyszorować, zalać wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości około 90 min. Następnie buraki lekko wystudzić i jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do emaliowanego garnka i zalać rosołem lub wywarem z warzyw, dodać przyprawy korzenne, grzybygoździki, Sól, dżem lub sok porzeczkowy i mieszając zagotować kilka razy. Odstawić z ogniami dodać sok lub kwasek cytrynowy. Doprawiony do smaku barszcz odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce, nie przecedzać gdyż wraz z burakami utrzymuje intensywny kolor. Przed poďqniem należy barszcz podgrzać, ale nie gotować. Barszcz podaję się w filiżankach z różnego rodzaju pasztecikami lub dodatkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!