Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziela minęła, mamy poniedziałek ale smak niedzielnego tradycyjnego rosołu pozostaje oczywiście jak jest bardzo dobry np. taki jak ten, który prezentuje w dniu dzisiejszym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 621
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 458
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 245
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 621
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 458
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 245
Składniki
Wlewamy zimną wodę do garnka, wkładamy skrzydełka i zaczynamy gotować do miękkości. Rosół ma to do siebie, że jest zupą czystą, czyli podczas gotowania wytwarzają się tzw. szumowiny i należy je ściągać. Robimy to kilka razy.
Warzywa obieramy kroimy na mniejsze kawałki . Im więcej warzyw tym bardziej esencjonalny i smakowity jest rosół.
Na patelnie wkładamy cebulę przekrojoną na połowę oraz kapustę. Opiekamy te warzywa z obu stron.
Jak skrzydełka robią się miękkie i ściągniemy szumowiny to dodajemy warzywa i zioła i gotujemy wszystko do miękkości. Jak wszystko jest już miękkie to dodajemy sól i pieprz.
Na talerz dodajemy ugotowany makron, dwie marchewki do koloru i nalewamy rosół. Jeszcze tylko trochę pociętej żywej pietruszki i życzę smacznego.