Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziela minęła, mamy poniedziałek ale smak niedzielnego tradycyjnego rosołu pozostaje oczywiście jak jest bardzo dobry np. taki jak ten, który prezentuje w dniu dzisiejszym.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 26
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10307
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 922
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 26
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10307
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 922
Składniki
Wlewamy zimną wodę do garnka, wkładamy skrzydełka i zaczynamy gotować do miękkości. Rosół ma to do siebie, że jest zupą czystą, czyli podczas gotowania wytwarzają się tzw. szumowiny i należy je ściągać. Robimy to kilka razy.
Warzywa obieramy kroimy na mniejsze kawałki . Im więcej warzyw tym bardziej esencjonalny i smakowity jest rosół.
Na patelnie wkładamy cebulę przekrojoną na połowę oraz kapustę. Opiekamy te warzywa z obu stron.
Jak skrzydełka robią się miękkie i ściągniemy szumowiny to dodajemy warzywa i zioła i gotujemy wszystko do miękkości. Jak wszystko jest już miękkie to dodajemy sól i pieprz.
Na talerz dodajemy ugotowany makron, dwie marchewki do koloru i nalewamy rosół. Jeszcze tylko trochę pociętej żywej pietruszki i życzę smacznego.