Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta oryginalna francuska zupa rybna jest nie tylko smaczna i pożywna, ale wymaga zaledwie kilku składników i gotuje się prawie sama w ciągu pół godziny. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza bulionowi rybnemu i dużej ilości świeżego tymianku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5751
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5751
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Dymke z zielona czescia pokroic w cienkie pierscienie, z tymianku oderwac listki. W duzym garnku skarmelizowac cukier na oliwie z oliwek, dodac dymke i krótko podsmazyc.
Dodac biale wino, bulion rybny i pomidory. Doprawic sola i dodac kilka listków tymianku. Gotowacj przez ok. 25 minut.
Umyc filety rybne, osuszyc i pokroic w kostke. Ugotowana zupe zdjac z ognia, dodac pokrojone kostki rybne i pozostawic w goracej zupie pod przykryciem na ok. 10 minut. W ten sposób ryba pozostanie w calosci. Przed podaniem ponownie krótko zagotowac zupe, dodac reszte tymianku i ewentualnie odrobine sherry lub brandy.