Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa z jabłek i pietruszki"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w ósemki. Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę. Przesmaż je wraz z jabłkami na maśle. Dopraw solą, pieprzem i gałką i duś kilka minut. Podlej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Dodaj kurkumę. Zupę zmiksuj, ewentualnie przetrzyj przez sitko, dopraw. Podawaj z listkami bazylii lub natką oraz z chrupiącym pieczywem czosnkowym.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 złŹródło: Show