Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa z jabłek i pietruszki"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w ósemki. Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę. Przesmaż je wraz z jabłkami na maśle. Dopraw solą, pieprzem i gałką i duś kilka minut. Podlej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Dodaj kurkumę. Zupę zmiksuj, ewentualnie przetrzyj przez sitko, dopraw. Podawaj z listkami bazylii lub natką oraz z chrupiącym pieczywem czosnkowym.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 złŹródło: Show