Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna, zdrowa, aromatyczna i prosta do zrobienia grecka zupa z fasoli.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2472
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 730
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2472
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 730
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W dużym, szerokim garnku na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek oraz pokrojony na cienkie plasterki seler naciowy. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę wymieszać, podsmażyć przez ok. 5 minut. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać fasolkę z puszki oraz pomidory z puszki (można je zmiksować), liść laurowy. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zagotować i gotować pod przykryciem przez ok. 5-6 minut. Podawać z posiekaną natkę oraz świeżym pieczywem. Można posypać szczypiorkiem.