Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna, zdrowa, aromatyczna i prosta do zrobienia grecka zupa z fasoli.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 997
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 997
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W dużym, szerokim garnku na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek oraz pokrojony na cienkie plasterki seler naciowy. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę wymieszać, podsmażyć przez ok. 5 minut. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać fasolkę z puszki oraz pomidory z puszki (można je zmiksować), liść laurowy. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zagotować i gotować pod przykryciem przez ok. 5-6 minut. Podawać z posiekaną natkę oraz świeżym pieczywem. Można posypać szczypiorkiem.