Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna, zdrowa, aromatyczna i prosta do zrobienia grecka zupa z fasoli.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2922
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2922
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W dużym, szerokim garnku na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek oraz pokrojony na cienkie plasterki seler naciowy. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę wymieszać, podsmażyć przez ok. 5 minut. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać fasolkę z puszki oraz pomidory z puszki (można je zmiksować), liść laurowy. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zagotować i gotować pod przykryciem przez ok. 5-6 minut. Podawać z posiekaną natkę oraz świeżym pieczywem. Można posypać szczypiorkiem.