Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie proste danie, super na zakrapiane imprezy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1801
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5394
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1750
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1801
Składniki
Z mięsa wołowego (z zielem, pieprzem, liściem laurowym) ugotowac rosół. (Chude mięso, pokrojone w słupki można dodac do flaków).
Oczyszczone flaki zalac wrzątkiem i gotowac przez 15 minut. Odcedzic. Następnie flaki gotowac w rosole przez 4 godziny na wolnym ogniu. Wyjąc pokroic w drobne słupki. Wrzucic do rosołu. Dodac pokrojone w słupki marchew, pietruszkę, seler. Cebulę dajemy w całości, daje klarownośc wywaru. Gotowac jeszcze przez 0,5 godziny.
Z masła i bułki tartej przyrządzic jasną zasmążkę, rozprowadzic rosołem, dodac do zupy. Przyprawic do smaku. Na koniec dodac majeranek, zaparzyc. Podawać gorące ze świeżym pieczywem. Smacznego.