Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie proste danie, super na zakrapiane imprezy.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 54
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 54
Składniki
Z mięsa wołowego (z zielem, pieprzem, liściem laurowym) ugotowac rosół. (Chude mięso, pokrojone w słupki można dodac do flaków).
Oczyszczone flaki zalac wrzątkiem i gotowac przez 15 minut. Odcedzic. Następnie flaki gotowac w rosole przez 4 godziny na wolnym ogniu. Wyjąc pokroic w drobne słupki. Wrzucic do rosołu. Dodac pokrojone w słupki marchew, pietruszkę, seler. Cebulę dajemy w całości, daje klarownośc wywaru. Gotowac jeszcze przez 0,5 godziny.
Z masła i bułki tartej przyrządzic jasną zasmążkę, rozprowadzic rosołem, dodac do zupy. Przyprawic do smaku. Na koniec dodac majeranek, zaparzyc. Podawać gorące ze świeżym pieczywem. Smacznego.