Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417080
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4306
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417080
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić wszystkie świeże warzywa oraz przyprawy, podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory w puszce, smażyć 5 minut, następnie dodać soczewicę i wodę lub bulion. Gotować pod przykryciem 20 minut, aż soczewica zacznie się rozpadać.
Dodać ciecierzycę, doprawić do smaku i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia. Udekorować pietruszką i kolendrą. Podawać z limonką (zupę należy skropić na talerzu sokiem z limonki), zagryzać słodkimi daktylami.