Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117854
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8289
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2003
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117854
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8289
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2003
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić wszystkie świeże warzywa oraz przyprawy, podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory w puszce, smażyć 5 minut, następnie dodać soczewicę i wodę lub bulion. Gotować pod przykryciem 20 minut, aż soczewica zacznie się rozpadać.
Dodać ciecierzycę, doprawić do smaku i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia. Udekorować pietruszką i kolendrą. Podawać z limonką (zupę należy skropić na talerzu sokiem z limonki), zagryzać słodkimi daktylami.