Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30821
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3592
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1100
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30821
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3592
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1100
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić wszystkie świeże warzywa oraz przyprawy, podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory w puszce, smażyć 5 minut, następnie dodać soczewicę i wodę lub bulion. Gotować pod przykryciem 20 minut, aż soczewica zacznie się rozpadać.
Dodać ciecierzycę, doprawić do smaku i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia. Udekorować pietruszką i kolendrą. Podawać z limonką (zupę należy skropić na talerzu sokiem z limonki), zagryzać słodkimi daktylami.