Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12954
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8067
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 111
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2194
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 746
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12954
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8067
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 111
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2194
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 746
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić wszystkie świeże warzywa oraz przyprawy, podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory w puszce, smażyć 5 minut, następnie dodać soczewicę i wodę lub bulion. Gotować pod przykryciem 20 minut, aż soczewica zacznie się rozpadać.
Dodać ciecierzycę, doprawić do smaku i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia. Udekorować pietruszką i kolendrą. Podawać z limonką (zupę należy skropić na talerzu sokiem z limonki), zagryzać słodkimi daktylami.