Do góry

Zupy Przepis na:

Jednogarnkowa potrawa z soczewicą

Jednogarnkowa potrawa z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14986

Dodano:

Odsłon: 535

Rozgrzewające danie na chłodne dni.

Składniki

  • 25 dag suszonej soczewicy
  • ½ litra wody
  • 1 kg warzyw
  • 400 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 5 serdelków
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Soczewicę namoczyć w ½ litrze wody przez kilka godzin( najlepiej na noc). Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem. W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, młode warzywa i dodać do gotującej się soczewicy. Serdelki pokroić w plasterki, dodać do potrawy, przyprawić do smaku, zagotować i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń