Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja zupy grzybowej na różnych gatunkach grzybów.
rondelek wysoki o polemności 1,5 l
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Składniki
Najlepiej użyć rondelka do zupy. Posiekaną cebulę szkli się na oliwie, potem dodaje się posiekane grzyby i czosnek i przesmaża całość. Smażone grzyby zalewa się bulionem, a potem mlekiem. Miałam suszonego prawdziwka więc dodałam go teraz. Mrożone lub świeże grzyby należy obsmażyć razem. Zupę doprawia się solą i pieprzem. Pieczywo rumieni się na suchej patelni i smaruje masłem ze startym czosnkiem. Grzanki podaje się obok lub w talerzu z zupą. Zupę po nalaniu posypuje się serem.
Smacznego :)