Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja zupy grzybowej na różnych gatunkach grzybów.
rondelek wysoki o polemności 1,5 l
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5718
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5505
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5718
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5505
Składniki
Najlepiej użyć rondelka do zupy. Posiekaną cebulę szkli się na oliwie, potem dodaje się posiekane grzyby i czosnek i przesmaża całość. Smażone grzyby zalewa się bulionem, a potem mlekiem. Miałam suszonego prawdziwka więc dodałam go teraz. Mrożone lub świeże grzyby należy obsmażyć razem. Zupę doprawia się solą i pieprzem. Pieczywo rumieni się na suchej patelni i smaruje masłem ze startym czosnkiem. Grzanki podaje się obok lub w talerzu z zupą. Zupę po nalaniu posypuje się serem.
Smacznego :)