Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna i sycąca zupa. Smakuje wszystkim domownikom, nawet mojemu 15-miesięcznemu synkowi :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Kości umyć, zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i gotować ponad 1 godzinę. Najlepiej w szybkowarze.
W międzyczasie umyć wszystkie warzywa, obrać i pokroić w kostkę. Por kroimy w talarki.
Ugotowane kości wyjmujemy z wywaru, wyciągamy także ziele angielskie i liście laurowe oraz zdejmujemy szumowiny. Do tak przygotowanego wywaru dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.
Osobno w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki.
Kapustę siekamy.
Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na patelni (bez tłuszczu).
Do boczku dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę.
Do ugotowanych warzyw dodajemy pozostałe składniki ziemniaki oraz boczek z cebulą i dokładnie mieszamy gotując jeszcze przez chwilę. W razie potrzeby dolewamy wodę, doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę zagęszczamy mąką.
Zupę podajemy z mięsem obranym z kości.
Uwaga! Ze względu na to, że gotowałam również dla małego synka, dodałam boczek i doprawiałam zupę dopiero na końcu po odlaniu jego porcji zupy.