Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień i zima to najlepszy czas na syte, rozgrzewające posiłki. Jednak wbrew ogólnemu myśleniu, nie muszą być one ani tłuste, ani wysokokaloryczne. Świetnymi posiłkami, które sprawdzą się podczas chłodniejszych dni, a jednocześnie nie przybędzie nam po nich dodatkowych kilogramów, są zupy. Oprócz tego, że są niskokaloryczne i rozgrzewają jest to, że sycą na długi czas.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1423
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1423
Składniki
W garnku rozgrzać olej. Przesmażyć na nim posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną drobno marchewkę, por i kapustę. Chwilę przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Bulion doprowadzić do wrzenia. Wrzucić do niego pokrojone w kostki ziemniaki. Gotować ok. 15 minut. Dodać przesmażone warzywa. Gotować wszystko do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.