Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki składnikom pasty khao soi, zupa jest i pikantna i jednocześnie orzeźwiająca
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni, na papierze do pieczenia ułoż dynię i skrop oliwą. Piecz 20-25 minut i wyjmij z piekarnika.
W między czasie składniki pasty khao soi zmiksuj w blenderze, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj brokuły w osobnym garnku – 5 minut we wrzątku, brokuły powinny być chrupiące.
W garnku rozgrzej oliwę i smaż pastę khao soi aż będzie brązowa – 3-4 minuty. Dodaj bulion i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Zdejmij z ognia.
W miseczce ułóż makaron, warzywa i zalej bulionem z mlekiem kokosowym. Udekoruj kolendrą i dymką. Natychmiast podawaj.