Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki składnikom pasty khao soi, zupa jest i pikantna i jednocześnie orzeźwiająca
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 940
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104823
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni, na papierze do pieczenia ułoż dynię i skrop oliwą. Piecz 20-25 minut i wyjmij z piekarnika.
W między czasie składniki pasty khao soi zmiksuj w blenderze, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj brokuły w osobnym garnku – 5 minut we wrzątku, brokuły powinny być chrupiące.
W garnku rozgrzej oliwę i smaż pastę khao soi aż będzie brązowa – 3-4 minuty. Dodaj bulion i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Zdejmij z ognia.
W miseczce ułóż makaron, warzywa i zalej bulionem z mlekiem kokosowym. Udekoruj kolendrą i dymką. Natychmiast podawaj.