Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki składnikom pasty khao soi, zupa jest i pikantna i jednocześnie orzeźwiająca
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 120
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 186
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 120
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 186
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni, na papierze do pieczenia ułoż dynię i skrop oliwą. Piecz 20-25 minut i wyjmij z piekarnika.
W między czasie składniki pasty khao soi zmiksuj w blenderze, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj brokuły w osobnym garnku – 5 minut we wrzątku, brokuły powinny być chrupiące.
W garnku rozgrzej oliwę i smaż pastę khao soi aż będzie brązowa – 3-4 minuty. Dodaj bulion i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Zdejmij z ognia.
W miseczce ułóż makaron, warzywa i zalej bulionem z mlekiem kokosowym. Udekoruj kolendrą i dymką. Natychmiast podawaj.