Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pyszną zupę krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym. Zupka bardzo smaczna dla smakoszy tego warzywa.
garnek, cedzak, praska do czosnku, patelnia, blender,
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 20
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 79
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 20
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 79
Składniki
Kalafiora obieramy z liści, dzielimy na różyczki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania. Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową. Podajemy z groszkiem ptysiowym.