Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pyszną zupę krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym. Zupka bardzo smaczna dla smakoszy tego warzywa.
garnek, cedzak, praska do czosnku, patelnia, blender,
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 134
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6258
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 185
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 134
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6258
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 185
Składniki
Kalafiora obieramy z liści, dzielimy na różyczki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania. Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową. Podajemy z groszkiem ptysiowym.