Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje pyszną zupę krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym. Zupka bardzo smaczna dla smakoszy tego warzywa.
garnek, cedzak, praska do czosnku, patelnia, blender,
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Składniki
Kalafiora obieramy z liści, dzielimy na różyczki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania. Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową. Podajemy z groszkiem ptysiowym.