Zupy Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę. Papryczkę bardzo drobno posiekać, marchewkę i pora pokroić w juliannę, cebulę z dymki posiekać, szczypior pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, zalać 1 l. wody. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kostkę rybną i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę i dymkę, doprawić sokiem z cytryny i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

ewisienka22 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
No tak, tak, antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!2 Kto głosował? | Odpowiedz

zbyleg 11 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Zamiast w juliannę (kto wie co to znaczy?) proponuję pokroić marchewke w zapałkę, a pora w talarki. No i pora dodać razem z rybą. Ryba oczywiście nie mrożona - efekt wyborny ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

ADISS 21 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
BEZEDEURA ! DODANIE DO WARZYWNEGO BULINIKU KILKU KOSTEK (O ZGROZO) -MROÅ»ONYCH FILEToW NIE CZYNI Z TEGO PÅ1 Kto głosował? | Odpowiedz