Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna pomidorowa,bardzo sycąca zupa, niesamowity smak, rozgrzewająca.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21638
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21638
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Na patelni bądź w głębokim rondlu podsmażamy pokrojona cebulkę w kostkę, dodajemy pokrojona kiełbasę w kostkę ( jedna długa laska na litr bulionu i jedna duża cebula). Podlewamy łyżką bulionu jeśli cebula zaczyna się przypalać, dodajemy czosnku i całość przyprawiamy( sól, majeranek, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka.... wedle uznania) po nabraniu przez cebule smaku kiełbasy i przypraw. Zalać całość przecierem pomidorowym i mieszać na wolnym ogniu.
Po nabraniu smaku przez przecier całość wlewamy do bulionu lub rosołu, całość gotujemy i doprawiamy do smaku oraz dodajemy jogurt bądź śmietanę ( wedle uznania) ewentualnie zagęszczamy mąką. Jemy z makaronem lub ryżem.