Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 115
Dodano: 21.10.2017
Odsłon: 435
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Na patelni bądź w głębokim rondlu podsmażamy pokrojona cebulkę w kostkę, dodajemy pokrojona kiełbasę w kostkę ( jedna długa laska na litr bulionu i jedna duża cebula). Podlewamy łyżką bulionu jeśli cebula zaczyna się przypalać, dodajemy czosnku i całość przyprawiamy( sól, majeranek, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka.... wedle uznania) po nabraniu przez cebule smaku kiełbasy i przypraw. Zalać całość przecierem pomidorowym i mieszać na wolnym ogniu.
Po nabraniu smaku przez przecier całość wlewamy do bulionu lub rosołu, całość gotujemy i doprawiamy do smaku oraz dodajemy jogurt bądź śmietanę ( wedle uznania) ewentualnie zagęszczamy mąką.
Jemy z makaronem lub ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)