Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna pomidorowa,bardzo sycąca zupa, niesamowity smak, rozgrzewająca.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18950
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18950
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19431
Składniki
Na patelni bądź w głębokim rondlu podsmażamy pokrojona cebulkę w kostkę, dodajemy pokrojona kiełbasę w kostkę ( jedna długa laska na litr bulionu i jedna duża cebula). Podlewamy łyżką bulionu jeśli cebula zaczyna się przypalać, dodajemy czosnku i całość przyprawiamy( sól, majeranek, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka.... wedle uznania) po nabraniu przez cebule smaku kiełbasy i przypraw. Zalać całość przecierem pomidorowym i mieszać na wolnym ogniu.
Po nabraniu smaku przez przecier całość wlewamy do bulionu lub rosołu, całość gotujemy i doprawiamy do smaku oraz dodajemy jogurt bądź śmietanę ( wedle uznania) ewentualnie zagęszczamy mąką. Jemy z makaronem lub ryżem.