Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna pomidorowa,bardzo sycąca zupa, niesamowity smak, rozgrzewająca.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2474
Składniki
Na patelni bądź w głębokim rondlu podsmażamy pokrojona cebulkę w kostkę, dodajemy pokrojona kiełbasę w kostkę ( jedna długa laska na litr bulionu i jedna duża cebula). Podlewamy łyżką bulionu jeśli cebula zaczyna się przypalać, dodajemy czosnku i całość przyprawiamy( sól, majeranek, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka.... wedle uznania) po nabraniu przez cebule smaku kiełbasy i przypraw. Zalać całość przecierem pomidorowym i mieszać na wolnym ogniu.
Po nabraniu smaku przez przecier całość wlewamy do bulionu lub rosołu, całość gotujemy i doprawiamy do smaku oraz dodajemy jogurt bądź śmietanę ( wedle uznania) ewentualnie zagęszczamy mąką. Jemy z makaronem lub ryżem.