Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska zupa z leciutkimi jak chmurka kluseczkami. Podstawowa wersja zupy jest tylko na rosole, ale bardziej spodobała mi się wersja z dodatkowymi grzybami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 699
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 699
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Kluseczki: miesza się jajo z kasza kukurydzianą, serem i natką. Trzeba uzyskać konsystencje gęstej śmietany. W oryginale kluski gotuje się w rosole jak powyżej ale zawsze się boje czy zupa będzie klarowna i ugotowałam je w osolonym wrzątku. Z przechylonej miseczki odrywa się łyżką kawałki masy na wrzątek. Kluseczki na początku lekko się rozejdą a potem zmienia się w leciutkie chmurki, trzeba gotować około 3- 5 minut do miękkości kaszy.
Smacznego :)
Do rosołu dodałam posiekany i przesmażony na złocisto czosnek i suszonego prawdziwka. Calość trzeba pogotować 20 minut, pod koniec dodaje się posiekane grzyby - kilka boczniaków i natkę pietruszki.