Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bazą tej zupy jest mieszanka imbiru, trawy cytrynowej, liści limonki kaffir, chili oraz sosu rybnego – z gotowania których powstaje pyszny bulion, reszta zależy od Waszej fantazji.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 639
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 119
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 185
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 639
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 119
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 185
Składniki
W garnku gotujemy bulion oraz pozostałe składniki (liście limonki, trawę cytrynową, czosnek, chili oraz imbir). Po 10 minutach gotowania, przelewamy bulion przez sitko z drobnymi oczkami do innego garnka.
Do odcedzonego bulionu dodajemy pieczarki, grzyby shitake oraz mleko kokosowe – gotujemy 6-7 minut. Następnie doprawiamy do smaku sosem rybnym, cukrem i sokiem z limonki. Proporcje nie są ważne – musi nam smakować. Całość gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe!