Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bazą tej zupy jest mieszanka imbiru, trawy cytrynowej, liści limonki kaffir, chili oraz sosu rybnego – z gotowania których powstaje pyszny bulion, reszta zależy od Waszej fantazji.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Składniki
W garnku gotujemy bulion oraz pozostałe składniki (liście limonki, trawę cytrynową, czosnek, chili oraz imbir). Po 10 minutach gotowania, przelewamy bulion przez sitko z drobnymi oczkami do innego garnka.
Do odcedzonego bulionu dodajemy pieczarki, grzyby shitake oraz mleko kokosowe – gotujemy 6-7 minut. Następnie doprawiamy do smaku sosem rybnym, cukrem i sokiem z limonki. Proporcje nie są ważne – musi nam smakować. Całość gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe!