Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański krem z dyni jest idealnym daniem na zimne dni, ponieważ jest rozgrzewający i niezwykle sycący. Jest idealnym daniem dla osób na diecie, ponieważ jest niskokaloryczny i pełen błonnika.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Składniki
1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i usuń pestki. 2. W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie. 3. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. 4. Wlej bulion lub wodę do garnka i dodaj pokrojoną dynię. Zagotuj i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż dynia będzie miękka. 5. Dodaj kurkumę, cynamon, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj krem blenderem lub przy pomocy immersion blendera, aż będzie gładki. 6. Podawaj ciepły z ulubionymi dodatkami, takimi jak orzechy, pestki dyni lub płatki migdałów. Smacznego!