Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański krem z dyni jest idealnym daniem na zimne dni, ponieważ jest rozgrzewający i niezwykle sycący. Jest idealnym daniem dla osób na diecie, ponieważ jest niskokaloryczny i pełen błonnika.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 425
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 425
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i usuń pestki. 2. W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie. 3. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. 4. Wlej bulion lub wodę do garnka i dodaj pokrojoną dynię. Zagotuj i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż dynia będzie miękka. 5. Dodaj kurkumę, cynamon, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj krem blenderem lub przy pomocy immersion blendera, aż będzie gładki. 6. Podawaj ciepły z ulubionymi dodatkami, takimi jak orzechy, pestki dyni lub płatki migdałów. Smacznego!