Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa z białą kiełbasą

Zupa fasolowa z białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16033

Dodano:

Odsłon: 610

Przepis mojej mamy.

Składniki

  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 20 dag białej kiełbasy
  • 20 dag fasoli „JAŚ”
  • 2 łyżki powidła śliwkowego
  • 1 biała cebula
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć , następnie ugotować do miękkości na wywarze. Pod koniec gotowania dodać kiełbasę i po chwili wyjąć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i włożyć z powrotem do zupy. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na rumiano na tłuszczu z dodatkiem mąki. Dodać do zupy, przyprawić do smaku, dodać powidło, wymieszać i jeszcze chwilę podgotować. Podawać z makaronem lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń