Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa z karkówką"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką. Rozgrzej smalec. Włóż mięso, smaż, aż się zrumieni. Cebulę i włoszczyznę obierz. Cebulę posiekaj, a warzywa z włoszczyzny potnij na kawałki.
Do podsmażonego mięsa dodaj cebulę oraz resztę przygotowanych jarzyn. Zalej je 4–5 szklankami wody. Przypraw na pikantnie czosnkiem przeciśniętym przez praskę, słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Poczekaj, aż całość zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 40 minut.
Papryki rozetnij, oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę i razem z papryką dodaj do zupy 15 minut przed końcem gotowania. Danie wymieszaj z koncentratem. Ponownie przypraw. Podawaj z kromką wiejskiego chleba.Źródło: Tina