Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler to proste i szybkie w wykonaniu danie, które świetnie sprawdzi się przy letnich upałach. Jest delikatna, a jednocześnie wyrazista, mocno ziołowa dzięki natce pietruszki i koperkowi. Duża ilość warzyw sprawia, że jest treściwa i z pewnością zaspokoi głód. Ta zupa jest także bardzo zdrowa – nie zawiera sztucznych dodatków, a jedynie naturalne składniki pełne witamin i substancji odżywczych.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 109
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 179
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 31
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 109
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 179
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 31
Składniki
Mięso oczyść i umyj, przełóż do dużego garnka. Zalej je wodą i gotuj na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie zdejmij szumowiny, a wywar przecedź przez sitko. Przelej go do czystego garnka.
Warzywa umyj i obierz. Marchewkę i ziemniaki pokrój w dość dużą kostkę; pietruszkę, seler i cebulę w drobną, a kalafior podziel na różyczki. Odłóż kilka większych różyczek na bok. Wszystkie warzywa z wyłączeniem odłożonego wcześniej kalafiora przełóż do gotującego się bulionu i gotuj aż będą al dente przez ok. 15 minut.
Po tym czasie dodaj większe różyczki kalafiora i gotuj jeszcze przez 5 minut. Powinny być zmiękczone, ale nie całkowicie rozgotowane. Koperek i pietruszkę posiekaj i dodaj do zupy. Zabiel ją śmietaną i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupa kalafiorowa Magdy Gessler dobrze smakuje na ciepło, jak i po delikatnym schłodzeniu.