Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z krewetkami"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę oraz seler i pokrój na drobne kawałki. Oczyść pory i drobno posiekaj w krążki.
Boczek pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Wsyp wszystkie warzywa i boczek. Podsmażaj wszystko przez kilka minut.
Przełóż warzywa do głębo kiego garnka i zalej je wrzątkiem. Gdy wywar się zagotuje, dodaj kostkę rosołową.
Uwaga! Zamiast gotowego bulionu możesz zastosować wywar rosołowy domowej roboty.
Warzywa w wywarze gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
Ugotowaną zupę zmiksuj na gładką masę.
Obierz czosnek, przeciśnij przez wyciskarkę i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj krewetki i lekko je podsmaż.
Zupę rozlej na talerze, dodaj krewetki. Dodaj łyżkę jogurtu naturalnego i udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Tele Tydzień