Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z krewetkami"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17197
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17197
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę oraz seler i pokrój na drobne kawałki. Oczyść pory i drobno posiekaj w krążki.
Boczek pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Wsyp wszystkie warzywa i boczek. Podsmażaj wszystko przez kilka minut.
Przełóż warzywa do głębo kiego garnka i zalej je wrzątkiem. Gdy wywar się zagotuje, dodaj kostkę rosołową.
Uwaga! Zamiast gotowego bulionu możesz zastosować wywar rosołowy domowej roboty.
Warzywa w wywarze gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
Ugotowaną zupę zmiksuj na gładką masę.
Obierz czosnek, przeciśnij przez wyciskarkę i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj krewetki i lekko je podsmaż.
Zupę rozlej na talerze, dodaj krewetki. Dodaj łyżkę jogurtu naturalnego i udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Tele Tydzień