Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc krem z porów nie gotuję specjalnie selera czy pietruszki. Wyciągam je z rosołu, a ponieważ bulion jest składnikiem kremu są pod ręką.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 30
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 88
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 30
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 26
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 88
Składniki
Na koniec do kremu wrzuciłem serek topiony i mieszałem aż się rozpuścił i połączył z zupą. Doprawiłem solą i pieprzem do smaku.
Cebulę i czosnek posiekałem i podsmażyłem na patelni. Na patelnię dorzuciłem pokrojonego w kostkę ziemniaka oraz białą część porów. Dusiłem.
Zieloną część porów zamroziłem. Można je wykorzystać np. w sosach lub do wypieku chleba.
Podduszone warzywa przełożyłem do wysokiego naczynia, dołożyłem ugotowanego selera oraz pietruszkę. Warzywa zalałem niewielką ilością bulionu i zmiksowałem. Rosół dodawałem powoli do uzyskania pożądanej konsystencji kremu.