Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc krem z porów nie gotuję specjalnie selera czy pietruszki. Wyciągam je z rosołu, a ponieważ bulion jest składnikiem kremu są pod ręką.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6924
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6924
Składniki
Na koniec do kremu wrzuciłem serek topiony i mieszałem aż się rozpuścił i połączył z zupą. Doprawiłem solą i pieprzem do smaku.
Cebulę i czosnek posiekałem i podsmażyłem na patelni. Na patelnię dorzuciłem pokrojonego w kostkę ziemniaka oraz białą część porów. Dusiłem.
Zieloną część porów zamroziłem. Można je wykorzystać np. w sosach lub do wypieku chleba.
Podduszone warzywa przełożyłem do wysokiego naczynia, dołożyłem ugotowanego selera oraz pietruszkę. Warzywa zalałem niewielką ilością bulionu i zmiksowałem. Rosół dodawałem powoli do uzyskania pożądanej konsystencji kremu.