Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
1. Tortellini gotuję według przepisu na opakowaniu. 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaje pozostałe składniki na kulki mięsne i wyrabiam mięso. 3. Z mięsa formuję małe okrągłe kulki wielości orzecha włoskiego, smażę na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę, czosnek obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju, Następnie dodaję pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, oregano, bazylię, tymianek, sól oraz pieprz, Smażę około 10 minut. 5. Następnie przekładam do garnka, podlewam bulionem, gotuję do chwili zagotowania.
6. Do zupy wsypuję ser parmezan, dodaję usmażone kuleczki mięsne, ugotowane tortellini, gotuję dwie minutki.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.