Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wciąż mentalnie siedzimy w kuchni azjatyckiej. I nie zmieniła tego zeszłotygodniowa – udana – wizyta w Rzymie. Wieczne miasto zaskakiwało nas pozytywnie na każdym kroku, mimo falstartu w postaci strajku Lufthansy i krakowskich mgieł. Tam objadaliśmy się pyszną pizzą na wynos pijąc tanie wino. W Krakowie gotujemy noodles i azjatyckie rosoły. Dziś przepis na japońską zupę miso (miso-shiru).
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2592
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2592
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Składniki
Gotuję na gazie wodę i dodaje opakowanie bulionu dashi – całość gotuję przez kilka minut. Dodaję pastę miso i mieszam tak aby pasta się rozpuściła.
Gotuję makaron wg przepisu na opakowaniu. Namoczone grzyby wyjmuję z wody i odsączam. Kroję tofu na mniejsze kawałki.
Do naczyń w których podam zupę, nakładam makaron, grzyby i tofu. Zalewam całość bulionem.
Całość dekoruję dymką. Do smaku można dodać kilka kropel sosu sojowego – wg uznania.