idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Zupa pieczarkowo-serowa z pulpetami
Składniki
- porcja rosołowa 1 szt
- marchew, pietruszka, seler, por
- pieczarki ok 50 dag
- ser cheddar 15 dag
- serek topiony śmietankowy 1 bloczek
- mięso wieprzowe chude 50 dag
- cebula
- jajko
- natka pietruszki
- sól, pieprz,
- masło
- kasza manna
Składniki
- porcja rosołowa 1 szt
- marchew, pietruszka, seler, por
- pieczarki ok 50 dag
- ser cheddar 15 dag
- serek topiony śmietankowy 1 bloczek
- mięso wieprzowe chude 50 dag
- cebula
- jajko
- natka pietruszki
- sól, pieprz,
- masło
- kasza manna

Etapy przygotowania
1. z porcji rosołowej i warzyw ugotować wywar, 2. mięso zmielić, wymieszać z jajkiem, siekana pietruszką, posiekana cebulą, 2-3 łyżkami kaszy manny, doprawić solą i pieprzem, formować małe pulpeciki, ugotować w wywarze, wyjąć łyżką cedzakową, 3. pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgrzać łyżkę masła, dodać posikaną małą cebulkę, poddusić, dodać pieczarki dusić do odparowania płynu, doprawić solą i pieprzem, wlać pół szklanki wywaru, zblendować, dodać 2-3 szklanki wywaru, starty cheddar oraz serek topiony, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia serów, doprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać kilka łyżek słodkiej śmietanki 18% ale ja tego unikam), dodać pulpety, zagotować, podawać posypane szczypiorkiem, smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Cukinia
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Rozmaryn
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 74

Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Makaron
- Spaghetti
- Penne
- Warzywa
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 66
Ostatnio komentowane przepisy

Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Cukinia
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Rozmaryn
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 74

Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Cz...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Makaron
- Spaghetti
- Penne
- Warzywa
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 66



Składniki
- porcja rosołowa 1 szt
- marchew, pietruszka, seler, por
- pieczarki ok 50 dag
- ser cheddar 15 dag
- serek topiony śmietankowy 1 bloczek
- mięso wieprzowe chude 50 dag
- cebula
- jajko
- natka pietruszki
- sól, pieprz,
- masło
- kasza manna
1. z porcji rosołowej i warzyw ugotować wywar, 2. mięso zmielić, wymieszać z jajkiem, siekana pietruszką, posiekana cebulą, 2-3 łyżkami kaszy manny, doprawić solą i pieprzem, formować małe pulpeciki, ugotować w wywarze, wyjąć łyżką cedzakową, 3. pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgrzać łyżkę masła, dodać posikaną małą cebulkę, poddusić, dodać pieczarki dusić do odparowania płynu, doprawić solą i pieprzem, wlać pół szklanki wywaru, zblendować, dodać 2-3 szklanki wywaru, starty cheddar oraz serek topiony, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia serów, doprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać kilka łyżek słodkiej śmietanki 18% ale ja tego unikam), dodać pulpety, zagotować, podawać posypane szczypiorkiem, smacznego