Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowo -ziemniaczana

Zupa porowo -ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Zupa porowo -ziemniaczana"

Składniki

  • 3 duże łyżki masła l 3 duże pory
  • cebula
  • 35 dag ziemniaków
  • litr bulionu
  • łyżka oliwy
  • parówka
  • śmietana kremowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pory oczyść z zewnętrznych liści, pozostaw białą oraz jasnozieloną część, dokładnie opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.

  2. W garnku roztop masło, dodaj pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzej na średnim ogniu przez około 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszaj. Wlej bulion i całość zagotuj.

  3. Zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posól do smaku, wlej oliwę i zmiksuj na gładki krem.

  4. W tym czasie parówki pokrój na 3-centymetrowe, skośne kawałki. Nakłuj je na patyczki do szaszłyków i podawaj z zupą. Przed podaniem krem zapraw śmietaną.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń