Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa porowo -ziemniaczana"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 655
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 655
Składniki
Pory oczyść z zewnętrznych liści, pozostaw białą oraz jasnozieloną część, dokładnie opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, dodaj pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzej na średnim ogniu przez około 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszaj. Wlej bulion i całość zagotuj.
Zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posól do smaku, wlej oliwę i zmiksuj na gładki krem.
W tym czasie parówki pokrój na 3-centymetrowe, skośne kawałki. Nakłuj je na patyczki do szaszłyków i podawaj z zupą. Przed podaniem krem zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo