Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa wiejska z wkładką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11958
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16442
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11958
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16442
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w plastry, przesmażyć razem z cebulą na maśle. Przełożyć do dużego garnka, zalać bulionem. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, doprawić solą i pieprzem.
Obrać warzywa z włoszczyzny, wrzucić do wywaru. Gotować przez 20 minut, potem wyjąć. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować, aż zmiękną. Zupę posypać szczypiorkiem, udekorować bazylią lub natką.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium