Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa wiejska z wkładką"
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w plastry, przesmażyć razem z cebulą na maśle. Przełożyć do dużego garnka, zalać bulionem. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, doprawić solą i pieprzem.
Obrać warzywa z włoszczyzny, wrzucić do wywaru. Gotować przez 20 minut, potem wyjąć. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować, aż zmiękną. Zupę posypać szczypiorkiem, udekorować bazylią lub natką.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium