Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z łososiem"
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Składniki
• na 6 porcji •: 30 min •Porcja: 280 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz.Marchewki potnij w plasterki, a ziemniaki, pietruszkę oraz seler w kostkę. Cebulę drobniutko posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dodaj marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smaż dalej minutę. Potem dołóż listek laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Jarzyny zalej bulionem i gotuj 12–15 minut.
W tym czasie filet z łososia opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Rybę włóż do gotującej się zupy. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 5–7 minut. Pod koniec przypraw zupę do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Serwuj z bagietką albo kładzionymi kluskami.Źródło: Naj