Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 797
Dodano: 24.10.2017
Odsłon: 622
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 25 października 2017Zgłoś do usunięcia
Już mi taka zupa się podoba, lubię takie połączenia.Na pewno przepis do zrobienia w naszej kuchni :) Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz