Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, w sam raz na chłodniejsze, wrześniowe dni. Delikatnie przypomina portugalską zupę caldo verde.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 104
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2202
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 238
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 104
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2202
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 238
Składniki
W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.