Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, w sam raz na chłodniejsze, wrześniowe dni. Delikatnie przypomina portugalską zupę caldo verde.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1110
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 683
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1110
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 683
Składniki
W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.