Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, w sam raz na chłodniejsze, wrześniowe dni. Delikatnie przypomina portugalską zupę caldo verde.
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 409
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 409
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Składniki
W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.