Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, w sam raz na chłodniejsze, wrześniowe dni. Delikatnie przypomina portugalską zupę caldo verde.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37429
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37429
Składniki
W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.